Veelgestelde vragen over erotische fotoshoots (FAQ’s) 

 

Jeannette maakt al een aantal jaren glamour, bloot / naakt en erotische fotoshoots van mannen, vrouwen, stellen en groepen vriendinnen en/of vrienden (denk bijvoorbeeld aan een vrijgezellenparty). De shoots worden gemaakt in de studio in Zeist of indien gewenst op locatie. Een erotische fotoshoot is voor de meesten een spannend gebeuren en ik kan me voorstellen dat je een hoop vragen hebt. Op de meest gestelde vragen heb ik hieronder alvast antwoord gegeven en leg ik je uit wat je verwachten kunt tijdens een fotoshoot.

Staat je vraag er niet bij? Of wil de meer informatie? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Stel in alle openheid je vragen, Ik beloof dat ik er discreet mee om zal gaan.

 

Klik op de vragen om het antwoord te zien.

+ Waarom een erotische fotoshoot?

Er zijn heel veel redenen waarom je een erotische fotoshoot zou willen. Een aantal redenen van degenen die ik gefotografeerd heb waren:

'Ik zoek een nieuwe partner en wil graag een aantal mooie foto’s hebben van mezelf'

'Ik wil mijn partner, vriend of vriendin verrassen met een mooie fotoshoot voor zijn of haar verjaardag of voor bijvoorbeeld Valentijnsdag'

'Ik onderga binnenkort een operatie (bijvoorbeeld door het verwijderen van een borst door borstkanker) en verander daardoor van uiterlijk. Ik wil graag van te voren nog een paar mooie foto’s van mezelf en mijn lichaam ter herinnering.

'Ik ben afgevallen en blij met mijn lichaam'

'Ik ben trots op mijn lichaam en wil daar graag mooie foto's van hebben'

'Ik voel dat ik ouder wordt en wil nog graag mijn lichaam laten vastleggen zoals het nu is, om later op terug te kunnen kijken'

'Ik ben zwanger en wil graag (eenmalig of op een aantal momenten tijdens de zwangerschap) mooie zwangerschapsfoto’s van mezelf' (Wanneer je een aantal zwangerschapshoots wilt binnen een paar maanden, krijg je een gereduceerd tarief. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan)

'Een vriendinnenclubje geeft aan één van hen een fotoshoot cadeau als vrijgezellenshoot' (thema: stout of kinky) Dit kan ook op locatie. Huur bijvoorbeeld een gedeelte van een bar of kroeg en ik kom met mijn studio-apparatuur naar je toe. Vraag vrijblijvend info en een prijsopgave.

+ Hoe gaat een erotische fotoshoot in zijn werk?

Je kunt alleen komen of met zijn tweeën. Samen op de foto of ieder apart. Je kunt verschillende kleding of lingerie setjes meenemen. Er is alle tijd om te wisselen.

Ik versta de kunst (zeggen ze) om je op je gemak te stellen zodat je zo ontspannen en relaxed mogelijk op de foto komt. Voel je je niet op je gemak dan zie je dat meteen op de foto’s en dat is iets wat we niet willen. Heb je meer tijd nodig om te ontspannen? Dan nemen we daar rustig de tijd voor onder het genot van koffie, thee en een babbeltje. Zodra je er klaar voor bent kunnen we aan de slag. We beginnen meestal gekleed en zo langzamerhand kunnen er wat kledingstukken verdwijnen tot je in je lingerie/ondergoed of bloot bent als je dat wilt. Zie je er toch vanaf om blote foto’s te laten maken dan is dat natuurlijk ook prima en krijg je mooie foto’s van jezelf maar dan gekleed. Niks moet, (bijna) alles mag. Tussentijds kunnen we even pauzeren om daarna weer verder te gaan. Dit alles proberen we te doen in een zo ontspannen mogelijke sfeer. We kunnen zelfs zorgen voor je favoriete muziek. Mag je ook zelf meenemen.

Na afloop kunnen we door de opnames heen lopen op de computer zodat je een indruk hebt gekregen van wat we gedaan hebben en je grootste nieuwsgierigheid bevredigd is. We kunnen dan ook alvast een selectie maken.

+ Hoe lang van te voren moet ik een afspraak maken?

Normaal gesproken kan de shoot binnen een maand plaatsvinden. Soms valt er wat uit waardoor er eerder plek is. Wanneer je het reactieformulier invult krijg je zo snel mogelijk antwoord.

+ Kan ik snel op de foto omdat ik bijvoorbeeld een borstamputatie moet ondergaan?

Als vrouwelijke fotograaf weet ik als geen ander wat dit voor een vrouw kan betekenen. Ik zal er dan ook alles aan doen om je zo snel mogelijk in te plannen en een fotoshoot te realiseren.

+ Is een erotische fotoshoot eng?

Een erotische fotoshoot is voor de één enger dan voor de ander. Je gaat tenslotte niet voor een pasfoto voor je rijbewijs of paspoort. Maar de ene persoon is meer gewend dan de ander. Als fotograaf heb ik overal begrip voor en zal nooit iemand dwingen of overhalen om dingen wel of niet te doen. Jou wil is wet en dat is wat telt! Ik doe er alles aan om je op je gemak te stellen. Wil je eerst komen kennismaken? Dan is dat natuurlijk mogelijk en kunnen we die tijd meteen gebruiken om je wensen te bespreken. Ik kan dan ook uitleggen hoe de shoot in zijn werk gaat. Bel me voor een afspraak.

+ Voel ik me op tijd op mijn gemak?

We nemen de tijd, zijn we al aan het fotograferen en blijkt dat je nog te zenuwachtig bent? Dan stoppen we er even mee totdat het wel lukt. Hier heb ik meer dan voldoende ervaring mee door de talloze huwelijksreportages die ik in het verleden gemaakt heb. Trouwen doe je ook niet iedere dag, en zo ga je ook niet iedere dag uit de kleren voor een fotograaf. Je stelt je enorm kwetsbaar op en het is mijn taak om het comfortabel voor je te maken zodat je je op je gemakt voelt en vooral jezelf kunt zijn.

+ Is het erg als ik opgewonden wordt of een erectie krijg?

Nee hoor. Zoals ik al zei: je mag jezelf zijn bij mij. En een erectie krijgen hoort daar ook bij. Het is aan jou of je zo ook graag gefotografeerd wil worden, als dat zo is, zal ik proberen dit zo stijlvol mogelijk in beeld te brengen. Er staan wel enkele voorbeelden van mannen met erectie op deze site om je een idee te geven. Ook klaarkomen / ejaculatie is geen probleem. Geef het aan als we jouw wensen bespreken.

+ Hoeveel tijd kost het maken van een erotische fotoshoot?

Over het algemeen nemen we de tijd. De ene keer gaat alles wat sneller, de andere keer duurt het iets langer. Een shoot duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur, maar soms hebben we wel drie uur nodig. Ik neem in ieder geval voldoende tijd.

+ Hoeveel foto’s krijg ik?

Na de fotoshoot worden er twintig opnames uitgezocht. Deze krijg je in kleur en zwart-wit. Op verzoek kunnen er meer foto's geselecteerd worden, prijzen daarvoor vind je in de prijslijst.

+ Hoe krijg ik de foto’s aangeleverd?

Na de selectie worden de opnames bewerkt en in hoge resolutie via wetransfer of met download link naar je opgestuurd.

+ Worden er ook kleurenfoto’s gemaakt?

Hier op de site zie je vooral zwart-wit foto's, maar de hele selectie krijg je zowel in kleur als in zwart-wit. Sepia is op verzoek ook mogelijk.

+ Ga ik alleen bloot / naakt op de foto of ook gekleed?

De keuze is aan jou. Stel dat je een afspraak maakt voor een erotische fotoshoot, maar dat je jezelf in de studio bedenkt. Als je helemaal naakt toch niet durft, maken we mooie portretopnames en opnames met kleding aan. Het is verstandig wat extra setjes kleding of lingerie mee te nemen, zodat je keuze hebt.

+ Kan ik eerst komen kennismaken voordat ik een fotoshoot bestel?

Het is altijd mogelijk om vooraf kennis te maken. Bel gerust voor een afspraak. Bij een kopje koffie of thee kunnen we je wensen doorspreken. Zo wordt de volgende stap naar de fotoshoot al een stuk kleiner. Je weet dan wat je te wachten staat en wie er achter de camera staat. Er zijn veel mannen en vrouwen die het prettig vinden wanneer er een vrouw achter de camera staat. Jij ook? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. En ik doe het met veel plezier. Voor een kennismakingsgesprek breng ik € 35,00 in rekening. Als er een fotoshoot gedaan wordt breng ik dit bedrag in mindering op de totale kosten van de fotoshoot.

 
 
EEN EROTISCHE FOTOSHOOT IS VOOR DE MEESTE EEN SPANNEND GEBEUREN

EEN EROTISCHE FOTOSHOOT IS VOOR DE MEESTE EEN SPANNEND GEBEUREN